Vazhdojnë iniciativat për strehimin e komunitetit Rom

12469552_1136750296344865_8753033975651365262_o

Çeshtja e strehimit të komunitetit rom vazhdon të ngelet e pazgjidhur nga ana e drejtimit vendor por jo nga ana e shoqërisë civile, ku duket se çdo ditë mendohen zgjidhje të ndryshme.

Pasi lajmëruan një ditë më parë për “Parkun e Romëve”, iniciativën e strehimit të familjeve rome me anë të rulotave të vjetra, Ecovolis, nuk e ka lënë me kaq. Ditën e sotme, një grup aktivistësh kanë mbledhur banera të përdorura nga kompanitë dhe kanë mbuluar disa prej strehëzave të familjeve rome që jetojnë tek ish uzina e autotraktorëve.

Gjithsesi aktivistët thonë se kjo nuk është një zgjidhje afatgjatë pasi kushtet atmosferike po përkeqësohen. “Që të mos ketë më foshnje që vdesin nga i ftohti në Shqipërinë e vitit 2016, duhet të bashkohemi për të krijuar Parkun e Romëve”, shkruan Ecovolis. /m.g

12487142_1136750183011543_8943046406175219801_o

12466232_1136750463011515_4259156528621518204_o

858743_1136750479678180_8042009217985204780_o

12513975_1136750266344868_5067748710046856590_o

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest