Një mesazh drithërues mbi seksizmin nga vajzat për baballarët e tyre

2F5D714F00000578-0-image-a-54_1450097724787

“I dashur Babi … E di që po përpiqesh më shumë se Supermeni … por më duhet të të kërkoj një nder. Të paralajmëroj: Ka të bëjë me djemtë “.

Kështu fillon një video e fuqishme e quajtur “#DearDaddy”. Krijuar nga organizata norvegjeze bamirëse CARE. Videoja pesë minutëshe ndjek gratë e reja nga lindja deri në moshë të rritur dhe përdor një tregim të fuqishëm për të ilustruar forma të ndryshme të sulmit seksual, dhunës në familje dhe seksizmit të përditshëm që kaq shumë gra përjetojnë gjatë jetës së tyre.

Ky është një komentar i guximshëm dhe gozhdues mbi atë se ku fillon në të vërtetë seksizmi dhe dhuna ndaj grave./A.A.

/huffingtonpost.com

Përkthimi në shqip i kësaj video-je u mundësua nga grupi “Feminizmi shqiptar” në Facebook

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest