Të sëmurët me kancer, ditë të tëra në rradhë për të marrë ilaçet

12178121_1023234511031401_1568308417_n

Kjo rradhë është fotografuar sot tek korridoret e onkologjikut.

Të sëmurët me kancer presin për të marrë ilaçet. Herceptina ësthë njëri prej tyre, ky ilaç merret çdo 21 ditë dhe kushton reth 1.5 milion lekë të vjetra.

Kjo kurë vazhdon 1 vit rresht! Disa nga pacientet që trajtohen tek Onkologjiku thonë se kanë marrë kredi për të blerë ilaçe si Herceptina dhe Opsariplatina, disa të tjerë kanë shitur shtëpitë .

Sot ishte dita kur ky ilaç do të ndahej tek spitali onkologjik…

Problemi i madh është se në spital dërgohen më pak doza se ç’ka nevojë…

VIDEO E REALIZUAR NGA “CIVITAS.AL”, DESHMITE E PACIENTEVE:

/l.k/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest