VIDEO/ Shembja e banesave në zonën e Selitës, pa u dëmshpërblyer

familjet rome

Alma është një nga banorët e zonës së Selitës. Shtëpia e saj është shkatërruar sot për shkak të ndërtimeve të Unazës së Re.

Shkatërrimi i shtëpisë ishte i paligjshëm, pa njoftim në letër dhe pa marrë më parë shumën e caktuar për kompesim.

Aktivistët romë dhe egjiptianë thonë se Z. Mirfan Hysolli, drejtor i Drejtorisë Rajonale të Agjencisë Kombëtare të Banesave për Tiranën, nuk e ka mbajtur premtimin që iu ka dhënë në një takim që aktivistët e rinj kanë mbajtur me të.

Ai iu ka thënë aktivistëve se asnjë nga ndërtesat nuk do të fillojë procesin e prishjes në qoftë se paratë nuk janë dorëzuar plotësisht për fazën e parë. Por siç duket edhe nga video, ndërtesa u shkatërrua nga IMKT me asnjë vendim apo pyetje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest