8 gjëra rreth Demirtas, Obama turk që “shkatërroi” Erdoganin

46454d67-9dfe-4def-80ae-c898c2a57531

Avokat i të drejtave të njeriut, fitoi zemrat e të rinjve të parkut Gezi dhe është mbrojtësi i komunitetit gej në Turqi. Kush është njeriu që fitoi moralisht zgjedhjet në Turqi.

Është i vetmi që arriti të flasë me djemtë e Parkut Gezi. Ai është i ri, karizmatik, i majtë dhe liberal. Selahattin Demirtas, 42 vjeç, është variabli i papritur që theu vezët në shportën e Recep Tayyip Erdogan.

Me partinë e tij HDP, fitoi në mënyrë të papritur 13% të votave në zgjedhjet e përgjithshme turke të së dielës, duke tejkaluar pragun minimal prej 10% dhe duke çuar 82 deputetë në Parlament.

Rezultati i tij, i detyrohet një pjese të madhe të votimit të të rinjve turq që votuan për herë të parë, duke i mohuar “sulltanit” Erdogan objektivin e një shumice absolute, duke vendosur një pengesë ndoshta definitive për liderin autoritar turk. Por kush është Selahattin Demirtas?/www.vanityfair.it

 

This slideshow requires JavaScript.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest