Sibel Halimi: Pse të rinjtë dhe gratë rekrutohen nga grupet ekstremiste (VIDEOINTERVISTË)

sibel-halimi

Sociologia, Sibel Halimi, në një intervistë për Gazetën Express, ka folur për përfshirjen e grave dhe të rinjve në strategjitë e grupeve ekstremiste. 

Sipas saj, grupet ekstremiste kanë rikthyer kohët primitive duke i përdorur gratë vetëm për qëllime seksuale dhe duke i shitur gratë dhe vajzat për këto qëllime. Ndërsa për përfshirjen e të rinjve në këto grupe kanë ndikuar imamë të caktuar në Kosovë.

Kjo sociologe vlerëson se Qeveria e Kosovës dhe shoqëria ka bërë shumë pak në parandalimin e ekstremizmit fetar./cms.gazetaexpress.com

Për më shumë ndiqni intervistën.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest