Ligjet antigej marrin një grusht të fortë në Sllovaki

Pope-Francis-Slovakia-Billboard-x400

Votuesit sllovakë vendosën se kishin gjëra më të mira për të bërë të shtunën sesa të votonin dy ligje të ashpra antigej – propozimet për të ndaluar martesën brenda të njëjtit seks dhe të birësimit nga çiftet gej dhe lezbiket dështuan për shkak të pjesëmarrjes të ulët të votuesve.

Vetëm rreth 21 për qind e votuesve u paraqit në votime për të votuar për propozimet; të paktën gjysma e votuesve të regjistruar janë të nevojshëm për një referendum që të konsiderohet i vlefshëm, raporton Washington Blade.

Papa Françesku mbështeti ligjet antigej dhe billborde që deklaronin pozitën e tij ishin ngritur gjatë gjithë vendit kryesisht katoliko-romak. Sllovakia, vetëm në veri të Hungarisë, është një sanduiç midis Evropës perëndimore liberale dhe Evropës Lindore dhe Rusisë gjithnjë e më homofobike.

“Pavarësisht përpjekjeve të fushatave anti-barazi dhe organizatave të ndryshme (si nga brenda dhe jashtë Sllovakisë) për të margjinalizuar familjet LGBTI, shumica e publikut Sllovak refuzoi taktikat e tyre të diskutueshme,” tha ILGA-Europe në një deklaratë. “Rezultati i sotëm konfirmon se elektorati pa përtej propagandës homofobike dhe nuk ishte i gatshëm të ishte pjesë e një lëvizjeje që diskriminon bashkëqytetarët e tij.”

Marrë nga: www.advocate.com

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest