Biçikletërsia – Një konkurs proze e poezie në mbrojtje të mjedisit

bicikletersia

Ecovolis prezanton këtë vit për herë të parë një konkurs për poezinë e prozën më të mirë.

Qëllimi i Biçikletërsisë është sensibilizimi PËRMES SHPREHISË LETRARE i një numri sa më të madh qytetarësh, artistësh e dashamirësish me temë MJEDISIN ne tërësi, e në veçanti përdorimin e përditshëm të mjetit ekologjik ME DY RROTA.

Ky konkurs synon të vlerësojë të gjithë ata të vegjël, të rinj e të rritur (qofshin ata shkrimtarë të njohur apo artistë në fillesat e tyre) të cilët kanë deshirë apo domosdoshmëri të thonë/shprehin/rrëfejnë diçka në lidhje me temën.

 

RREGULLORE

1.Biçikletërsia u drejtohet të gjithëve, pa dallime moshe apo vend-banimi. Regjistrimi eshtë falas.
2. Veprat duhet të jenë të shkruara në gjuhën shqipe e nuk duhet të jenë te publikuara askund (qoftë edhe online) para datës 25 nëntor, datë që përkon edhe me nisjen e garës.
3. Çdo pjesëmarrës duhet të garantojë origjinalitetin e veprës së dërguar, që do të thotë: vepra nuk është krijuar nga të tretë por nga vetë dërguesi.
4. Autori mund të marrë pjesë me një krijim të vetëm e në vetëm njërën prej kategorive.
5. Veprat do të gjykohen nga NUMRI I PËLQIMEVE të marra në faqet online tek të cilat aktiviteti do të promovohet si dhe nga vendimi I pakundërshtueshëm I JURISË SË PROFESIONISTËVE.
6. Për kategorinë “POEZI” krijimi I dërguar nuk ka një numër- kufi rreshtash apo vargjesh.
7. Per kategorinë “PROZË” pranohen krijimet prej 30 rreshtash.
8. Krijimet e përfunduara, duhet të jenë në format PDF e të dërgohen në adresen info@ecovolis.com deri në datën 20 dhjetor 2014, bashkë me të dhenat e dërguesit, e një adresë e-mali aktive.
9. Ecovolis ka të drejtën e publikimit të veprave të dërguara, përmes botimit, pa detyrime ndaj autorit. E drejta e autorit sigurisht mbetet e këtij të fundit.
10. Ceremonia e ndarjes së çmimeve do të mbahet më 25 dhjetor në Tulla Center. Skuadra Ecovolis do të përkujdeset për njoftimin e pjesëmarrësve, e fituesve me detaje të mëtejshme.
11. Prania e autorëve fitues në ceremoninë e sipër përmendur është e domosdoshme: në rast mos- pjesëmarrjeje ata duhet të dërgojnë një zëvëndësues të tërheqë çmimin.
12. Skuadra Ecovolis merr të drejtën të implementojë “çmime speciale” apo “çmime shtesë” gjatë kohës së zhvillimit të garës.
13. Pjesëmarrja në konkurs sjell automatikisht edhe përvetësimin e pranimin e rregullores.

 

JURIA

Edmond Tupja – Shkrimtar

Sulejman Mato – Shkrimtar

Anxhela Çikopano – Shkrimtare

Blendi Salaj – Gazetar

Mimoza Bici – Shkrimtare

Flutura Maci – Shkrimtare

 

ÇMIMET

Kategoria 1: Poezia / 3 fitues – 3 kite Ecovolis (Biçikletë, set Trasta si dhe një libër)

Kategoria 2: Proza / 3 fitues – 3 kite Ecovolis

Kategoria 3: “Junior Kids &Teens” / 3 fitues – 3 kite Ecovolis Junior (Bicikletë për fëmijë, Trasta Junior e një libër nga Bibliotekat e vogla)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest