Parandalimi i transmetimit të HIV-it nga nëna tek fëmija

sidaaa

Nënat shatëzanë të infektuara me HIV kanë riskun e të kaluarit të HIV-it drejft fëmijëve të tyre gjatë muajve të shtatëzanisë, lindjes apo ushqimit me gji. Rreth 90% e të infektuarve të rinj me HIV ndër fëmijët dhe foshnjet ndodhin me anë të transmetimit nënë-fëmijë.

Megjithatë, jo cdo foshnje e lindur prej një nëne me HIV do të infektohet prej virusit. Pa asnjë ndërhyrje, risku i kalimit të infeksionit nga nëna tek foshnja është 20-45%. Me një ndërhyrje gjithpërfshirëse të bazuar në të dhëna, shkalla e transmetimit mund të reduktohet deri ne 2%.

Për më shumë: http://www.unicef.org/supply/index_42855.html

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest