Rexhep Meidani: Perfaqesimi i gruas ne politike eshte beteje e gjithe shoqerise shqiptare

Rexhep_Meidani

REXHEP MEIDANI

U duk sikur politika më së fundi do të reflektonte mbi barazinë gjinore. Dy partitë politike kryesore organizuan dhe konventat përkatëse të grave, duke e çuar në “stratosferë” retorikën mashkullore dhe femërore për barazinë gjinore. Por, me sa duket, gjithçka ka mbetur në vend. Aq më keq që gratë politikane janë interesuar më shumë për kandidimin e tyre sesa për t’u shndërruar në luftëtare të paepura të rritjes së pjesëmarrjes së kolegeve të tyre në vendimmarrjen politike. Po ashtu, ato duhet të ngrenë çdo sekondë e minutë zërin e tyre kundër padrejtësive gjinore jo vetëm politike, por dhe sociale, kulturore e njerëzore. Por, fuqia e këtij zëri kërkohet të jetë akoma më ekspresive në angazhimin politik të femrës shqiptare. Edhe media apo strukturat më të specializuara të shoqërisë civile duhet të bëjnë namin. Pse jo, edhe duke kërcënuar me bojkot femëror fushate, deri votimi!…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest